Terassin rakennuttaminen – kesän paras päätös?


Kevään rakennusajat täyttyvät vauhdilla.
Vielä ehdit kutsua ammattilaiset rakennuttamaan unelmiesi terassin ennen kesää.

Huolettomat kesäpäivät odottavat

Harva asia saa kesän tuntumaan kesältä samalla tavoin kuin huolettomat kesäpäivät omalla terassilla löhöten.

Ammattilaisten käsissä terassin rakennuttaminen käy nopeasti ja lopputulos kestää käyttöä vuosikymmeniä.

Suo itsellesi, perheellesi ja ystävillesi ainutlaatuinen paikka viettää kesäpäiviä lähempänä luontoa.

Kohde kuin kohde onnistuu

Tulee terassisi sitten maalle tai mökille, kaupunkiin tai saaristoon, ammattitaitoiset kirvesmiehemme hallitsevat haastavatkin työtehtävät ja takaavat ensiluokkaisen rakennusjäljen.

  • Ympärivuotiset terassit
  • Rantaan sijoittuvat terassirakennelmat
  • Uima-altaat
  • Maanrakennustyöt
  • Pihakivetykset
  • Maalaustyöt

Pyydä rakennusmestarimme tutustumaan pihaasi. Neuvomme mm. tehokkaassa tilan hyödyntämisessä ja järkevissä materiaalivalinnoissa.
Meiltä saat myös reilun tarjouksen tehtävästä työstä.

Soita 040 356 9931

Tai täytä olla oleva lomake

hiljattain rakentamiamme terasseja


Terassin hinta

Töidemme hinta lasketaan aina tapauskohtaisesti.
Terassin hintaan vaikuttavat mm. seuraavat seikat

  • Kohteen sijainti: materiaalin ja työvoiman siirtäminen pidempiä matkoja lisää kustannuksia. Terassitöitä toteutamme pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla. Joskus rakennattavat komponentit, kuten terassille asennettava uima-allas (kuten kuvassa yläpuolella) on nostettava paikalleen rakennusten yli, mikä lisää kustannuksia.
  • Perustustöiden vaativuusaste: meiltä saat rakennusurakan kokonaispalveluna. Kaivinkoneen käyttö lisää perustustöiden kustannuksia tuntuvasti, kun taas tasaiselle maalle rakennettava terassi on perustustöiltään helppo toteuttaa.
  • Käytettyjen rakennusmateriaalien määrä ja laatu. Lasitetaanko terassi ja rakennetaanko terassille esimerkiksi grillikatos tai pergola? Käytettävä terassilauta vaikuttaa myös kustannuksiin. Lisätietoa puumateriaalista voit lukea alta.

Tarjoamme kohteestasi veloituksetta luotettavan kustannusarvion, joka kestää kilpailutusta.

Usein kysyttyä terassin rakennuttamisesta

Käytettävät materiaalit vaikuttavat suuresti terassin lopulliseen hintaan. Puisia terassilautoja on laaja kirjo mutta pääsääntöisesti valinta käydään painekyllästetyn puun ja komposiittipuun väliltä.
Painekyllästetty puuta on helpompi työstää sekä se mahdollistaa helpomman maalauksen ja tiivistämisen. Painekyllästetty lauta vaatii kohtalaisesti puhdistamista ja huoltoa. Materiaalina kestopuu elää enemmän ja lautoja voi joutua tiivistämään muutamien vuosien välein.
Komposiittilaudasta valmistetut terassit ovat hieman korkeampia materiaalikustannuksiltaan . Lisäksi komposiitin työstäminen on hieman työläämpää ja pääsääntöisesti sen käyttö nostaa terassin rakennuttamisen kokonaishintaa. Komposiittilauta on valmistettu muovin ja puun sekoituksesta, joten se ei ole yhtä puhdas luonnontuote kuin muut vaihtoehdot. Komposiitti on toisaalta erittäin huoltovapaata ja hyvä vaihtoehto helppoutta arvostavalle.
Lehtikuusi on viime vuosina noussut mielenkiintoiseksi kilpailijaksi terassilautakilpailussa. Lehtikuusi ei vaadi lainkaan painekyllästämistä, sillä puu sisältää sitä luonnollisesti suojaavia ominaisuuksia. Lehtikuusen ydin kestää erinomaisesti lahoamista ja on verrattavissa kestopuun kestävyyteen. Pinta kuitenkin lahoaa paljon kestopuuta nopeammin eikä se sovellu yhtä hyvin sijainteihin, joissa se on altistuu jatkuvasti kosteudelle. Lehtikuusi harmaantuu vuosien saatossa.

Terassin rakentaminen ei välttämättä vaadi rakennuslupaa. Käytännöt vaihtelevat kunnittain ja esimerkiksi Helsingissä lupaa ei yleensä tarvitse anoa seuraavin edellytyksin:
Pinta-ala enintään:
15m² omakoti-, pari- ja erillistaloissa
– 10m² rivitaloissa

Lasituksen tulisi olla kirkasta lasia ja korkeuden enintään kolme metriä.

Tarkista aina oman kuntasi käytännöt. Rakennuslupa haetaan kunnan rakennusvalvontavirantomaiselta. Luvan hakija täytyy olla rakennuspaikan haltija tai tämän valtuuttama henkilö. Jos hallinnoit paikkaa esimerkiksi vuokrasopimuksen avulla, voit olla myös oikeutettu hakenaan rakennuslupaa mutta asiasta on alkuun syytä neuvotella asiasta tontin omistajan kanssa.

Tekemämme työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen.
Kotitalousvähennyksen avulla saat huomattavia verohelpotuksia tilaamastasi työstä.

Kotitalousvähennyksen enimmäissumma on 2400€ per henkilö. Pariskunta voi vähentää yhteensä 4800€ suuruisen summan verotuksessa.

Voit vähentää työn määrästä enintään 40% vastaavan summan henkilökohtaisessa verotuksessasi.

Ensimmäinen 100€ kuuluu omavastuun piiriin. Täyden hyödyn kotitalousvähennyksestä saat 2500€ vuosivähennyksellä per henkilö.

Kaipaatko neuvoa?

Kelpaisiko maksuton ammattilaisen neuvo? Autamme järkevien ja rahaa säästävien ratkaisuiden teossa.
Saat samalla taatusti kilpailutusta kestävän tarjouksen kohteestasi.

Soita 040 356 9931 tai lähetä viesti ja palaamme asiaan pian!