Laadukkaat perustukset ammattilaisilta


Perustuksilla tarkoitetaan rakennuksen maata vasten asettuvaa osaa. Perustuksia voi rakentaa monella tapaa ja maapohjan laatu määrittää usein valittavan perustusmenetelmän. Laadukkaasti toteutetut perustukset takaavat joutuisat rakennustyöt ja huolettoman pitkäikäisen asumisen rakennuksessa.

Perustuksen tehtävä

Perustukset muodostavat rakennukselle vakaan pohjan, jonka päälle koko rakennuksen paino asettuu. Perustuksille muodostuva paino on melkoinen ja ne täytyy olla viimeisen päälle turvallisesti rakennettu, jotta rakennus kestää hyvin ajan saatossa. Perustusten korjaaminen myöhemmin on erittäin vaikeaa ellei mahdotonta, joten perustusten tekoon on aina otettava ammattitaitoinen tiimi rakentamaan, jotta rakennusten ikä saadaan maksimoitua. Erityisesti Suomessa, jossa routa aiheuttaa omat haasteensa, tulee perusteiden laatuun kiinnittää erityistä huomiota.

Perustukset alkuvaiheessa
Talon perustukset edistyvät hyvää tahtia.

perustustyöt alkaa maaperätutkimuksella

Maaperätutkimuksella selvitetään mm. rakennettavan pohjan kantokyky, pohjaveden korkeus ja maaperästä mitataan mm. sen radonpitoisuus. Tutkimus kannattaa aina teettää rakennusviranomaisten kanssa ja niiden perusteella valitaan kohteeseen sopiva perustamistapa ja päätetään mahdollisesta paaluttamisesta ja massanvaihdosta.

Mahdollisia perustustapoja ovat

  • Sokkeliperustus– tunnetaan myös perusmuuriperustuksena. Maaperän kantavuuden mukaan sokkelin perustaminen voidaan tehdä joko anturan kanssa tai ilman sitä. Hyvin kantavalla alustalla anturaa ei aina vaadita. Betonista valetaan rakennuksen sokkeli tai vaihtoehtoisesti muurataan se harkoista anturan ylle.
  • Laattaperustus– suositellaan käytettäväksi, kun perustettavan maan kantokyky ei ole vahva. Perustuksiin valettu betonilaatta pystyy jakamaan rakennuksen painon laajemmalle alueelle, mikä ehkäisee rakennuken painumista syvemmälle maahan. Tyypillisiä kohteita laattaperustuksen valintaan on erityisen savinen maaperä.
  • Pilariperustus – käytetään kohteissa, joissa on merkittäviä korkeuseroja tai halutaan rakennukselle hyvin tuulettuva alapohja. Pilariperustuksia käytetään varsin harvoin, sillä ne voi useasti korvata sokkelilla. Pilarin päälle sopii kevyemmät rakennukset, kuten varastot, autotallit ja katokset.
Perustukset valua odottamassa

Luotettavat perustukset Kirvesmiehet.comilta

Meiltä saat kaikki rakentamisen perustustyöt ja tukimuurit yhdeltä ja samalta tekijältä. Perustusten lisäksi voimme toteuttaa koko rakennusurakan alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella. Näin voit taata että viestintä toimii ja urakka valmistuu sovitussa aikataulussa ja pysyy budjetissa.

Rakennuslaadun takaa vuosikymmenten kokemus perustustöistä. Meillä työskentelee päivittäin kymmeniä ammattilaisia perustustöissä eri puolella Suomea. Meidät tunnetaan kyvystä tuottaa laatua järkevään hintaan.

Meiltä hoituu kaikki perustustyöt:

Perustustöistä kysyttyä

Perustukset takaavat turvallisen rakentamisen. Ilman perustuksia rakennukset painuisivat ajan saatossa maahan, eivätkä kestäisi pitkää käyttöikää.

Kevät ja kesä on optimaalista aikaa perustuksien tekoon. Perusteiden teko talvella on varsin monimutkaista ja syksy on parempaa aikaa perustusten tekoon mikäli rakentaminen on aloitettava vuoden loppupuolella. Betoni ei enää kovetu enää pienessäkään pakkasessa ja valuja joutuu lämmittämään, mikä tekee siitä selvästi työläämpää ja näin myös kalliimpaa. Toisinaan työt on kuitenkin tehtävä loppuvuodesta, koska työvoimaa on silloin paremmin saatavilla.

Osaavalta kirvesmieheltä voi hoitua perustusten teko itse. Heikosti rakennetus perustuksen kanssa voi tosin mennä niin moni asia pieleen, että lähes kaikki perustustyöt tilataan palveluna. Jos on tehtävä itse, niin on syytä aloittaa vaikkapa terassin tai katoksen perustamisesta ennen kuin alkaa omakotitalon perustusta valamaan.

Antura on perustusten alin osa, joka asetetaan sokkelin alapuolelle. Antura jakaa rakenteiden painoa laajemmalle alalle, mikä tekee niistä kestävämmän. Maaperä määrittelee anturan tarpeen ja kevyemmässä rakentamisessa sitä harvemmin tarvitsee. Leveydeltään anturan tulisi olla vähintään 60 senttimetriä hyvän tukevuuden takaamiseksi.

Perustustöiden hinta vaihtelee suuresti kohteen mukaan ja

kiinteää hintaa on lonkalta mahdoton antaa tutustumatta kohteeseen. Mutta jos tarvitset kokenutta urakoitsijaa perustustöiden tekoon, jolta saat kilpailutusta kestävän tarjouksen, ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Perustustyöt hyvällä mallilla. Raudoitus valmiina ja valua odottamassa.

kaipaatko laadukkaita perustuksia?

Kelpaisiko maksuton ammattilaisen neuvo perustustöiden suunnitteluun ja toteutukseen? Autamme järkevien ja rahaa säästävien ratkaisuiden teossa.
Meiltä saat samalla taatusti kilpailutusta kestävän tarjouksen kohteesti perustustöistä.

Soita 040 356 9931 tai lähetä viesti ja palaamme asiaan pian!