Kylpyhuoneremontit


Kylpyhuone on suuri osa jokapäivästä arkeamme, ja siihen kannattava panostus mielyttävämmän asuinkokemuksen aikaansaamiseksi.

Kotitalouksissa ja muissa kiinteistöissä kylpyhuoneremontti tulee ajankohtaiseksi kun tilat ajan saatossa auttamatta vanhenevat ja halutaan saada uutta viihtyvyyttä kotiin. Toisinaan kylpyhuoneen rakentamisessa tehdyt ratkaisut kestävät hyvinkin aikaa, mutta koska pesutilat ovat eräs kotien eniten käytetyistä neliömetreistä, saattaa laatoissa ja muissa pinnoissa alkaa näkyä luonnollista kulumaa ja tiloista halutaan tehdä viihtyisämmän oloinen.

Pääsääntöisesti tällä hetkellä suurimman purkutuomion alla ovat 1960- ja 1970-luvulla rakennetut kylpyhuoneet. Tämän aikakauden asunnoissa on perusteellinen linjasaneeuraus hyvinkin ajankohtainen, ja oikeaan aikaan saneerauksen yhteydessä toteutettu kylpyhuoneremontti säästää huomattavasti asukkaiden rahaa kuin mitä kuluisi remontiin erikseen toteutettuna.

Menneinä vuosina monet kylpyhuoneet on rakennettu pätevien määräysten puuttuessa niin sanotusti ”vähän sinne päin.” Remonttia voi olla aiheellista harkita, mikäli on syytä epäillä että iäkkäämmän kylpyhuoneen vesieristyksistä ja kosteudenpitävyydestä on aihetta olla huolissaan.

Kylpyhuoneremontti on useimmiten merkittävä investointi asukkaille ja remontti kannattaa aina toteuttaa ammattilaisilla ikävien yllätysten välttämiseksi. Koko kylpyhuoneen tila on syytä kerralla uusia täysin saunaa myöten, jotta kylpyhuoneen vesieristys olisi yhteneväinen. Laadukas rakennusyhtiö toteuttaa vesieristystyöt huolella ja perusteellisesti, jolloin uudelle saneeraukselle ei tule tarvetta vuosikymmeniin ja voit huoletta käyttää tiloja, kun et joudu huolehtimaan tilojen vesieristysten pitävyydestä.

Kylpyhuoneen remontointi tarjoaa luksusta arkeen

Laadukas kylpyhuone ammattitaidolla toteutettuna lisää yleisen viihtyvyyden lisäksi myös asunnon myyntihintaa. Potentiaalinen tuleva asukas arvostaa toimivia tiloja ja kylpyhuoneremontit aiheuttamalta vaivalta säästymiseltä ja on aina valmis maksamaan asunnostasi paremman hinnan, kun pesuhuoneremontti on toteutettu asiallisesti. Vaikka remontti harvemmin on mieluisa toteuttaa, kannattaa se pitkässä juoksussa ja maksaa itsenä takaisin ja työn laatuun on syytä panostaa.

Kylpyhuoneremontin viisi vaihetta

1. Hyvin suunniteltu on jälleen kerran puoliksi tehty. Suunnittelutyö kannattaa aloittaa tämänhetkisen tilanteen kartoittamisella. Mieti mitä puutteita olet huomannut oman pesutilasi toimivuudessa ja kuinka sitä voisi parantaa. Kosteatilojen suunnittelu on kehittynyt merkittävästi muutaman kuluneen vuosikymmenen aikana ja inpiraatiota ja ideoita voi löytää vaikkapa tuttavien uudemmista asunnoista tai esimerkiksi Pinterestiä selaamalla.  Suunnitteluvaiheessa voit jo hyvin kääntyä ammattilaisten apuun, jotta tehdyt ratkaisut ovat varmasti toimivia ja pystytään toteuttaa järkevästi. Autamme mielellämme hyvien valintojen teossa.

2. Kun olemme ovat päässeet yhteisymmärrykseen toimivasta suunnittelusta, on aika purkaa vanha pesutila. Purkutyöt pitävät sisällään muutakin kuin vain laattojen ja kaappien irroitusta ja tässä vaiheessa on käytävä läpi kylpyhuonetilan rungon rakenteet. Purkuvaiheessa myös toteutetaan tarvittaessa kosteuden mittaus, jolloin varmistutaan että on turvallista alkaa rakentaa uutta vanhan päälle. Mikäli kosteutta havaitaan, on se saatava pois ennen uuden päälle rakentamista, jotta tuleva kylpyhuone kestää ajan saatossa.

3. Toteutetaan mahdolliset muutostyöt. Rakennusmääräykset ovat muuttuneet ajan varrella ja toisinaan aiemmin tehdyt ratkaisut eivät läpäise enää tämän päivän vaatimuksia ja vanhoihin rakenteisiin on tehtävä muutoksia. Vältyt useimmilta ikäviltä yllätyksiltä kun konsultoit asiaa osaavalta rakennusyritykseltä ennen kuin ryhdyt purkamaan kylpyhuonettasi.

4. Kun rakenteet ovat saatu vastaamaan tarpeita, alkaa tilojen levytys, tasoittaminen, perusteellinen vedeneristys ja tilojen kaakelointi. Tässä vaiheessa asennetaan myös lattialämmitys, mikäli sellaista ei jo taloyhtiössä ole. Mikäli taloyhtiössä on käytössä kauko- tai maalämpö, kannattaa se ehdottomasti kytkeä lattialämmitykseen kiinni, mikäli näin ei ole taloyhtiössä jo aiemmin tehty. Lattialämmitys on välttämätön osa kylpyhuoneissa tänä päivänä, niihin aiheutuvan kosteustaakan vuoksi ja sähkölämmitteinen lattialämmitys voi tulla vuosikymmenten aikana jopa kymmenen tuhatta euroa kalliimmaksi lämmityskuluissa kuin esimerkiksi kaukolämmöllä lämmitetty lattia.

5. Lopuksi tiloihin asennetaan vaadittavat kaapit ja muu irtaimisto. Kylpyhuoneen valaistukseen on myös syytä kiinnittää huomiota. Tänä päivänä on tarjolla monipuolisesti valaistusratkaisuita, joilla saat luotua kylpyhuoneeseesi aivan omanlaisen tunnelman ja taattua tilojen viihtyvyyden kun ne ovat hyvin valaistavissa tarvittaessa.

Kylpyhuoneremontin hinta

Toteutamme kylpyhuoneet aina mittatilaustyönä ja on mahdotonta antaa yhteneväistä arviota siitä mitä kylpyhuoneremontti maksaa. Tilat ja työn määrä tulee aina laskea paikan päällä tapauskohtaisesti ja tehdä laskelmien perusteella tarjous.

Hintaan vaikuttaa lukuisat seikat, kuten

  • Purkutöiden laajuus
  • Täytyykö rakenteita muuttaa uusien määräyksien mukaiseksi?
  • Ilmeneekö purkutöiden alta kosteutta? Kosteuden kuivaminen on aina työlästä ja voi nostaa remonttikustannuksia merkittävästi. Eduksesi taloyhtiö on usein velvollinen osallistumaan näiden kustannusten jakamiseen. Myös laattojen alta löytyvä asbesti on todella ikävä yllätys ja voi nostaa remontin hintaa merkittävästi.
  • Valittujen pintamateriaalien laatu ja muu irtamisto vaikuttaa luonnollisesti remontin arvoa. Harvassa kodissa on liikaa tilaa, joten kylpyhuoneen tilankäyttöratkaisuihin on syytä panostaa ja ottaa kylppärin neliömetrit kunnolla haltuun.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Remontin hinta voi olla hyvinkin edullinen tai sitten hinta voi nousta kymppitonneihin, mikäli tiloista löytyy esimerkiksi asbestia tai kosteusongelmia. Remontoidessa kannattaa aina valita yritys, jonka kautta voit hyödyntää kotitalousvähennyksen ja säästää remonttikustannuksissa tuhansia euroja.

Tekemästämme työstä olet aina oikeutettu saamaan kotitalousvähennyksen. Kun tavoitteena on toteuttaa viihtyisä, käytännöllinen ja ennen kaikkea pitkäikäinen kylphuoneremontti, joka tarjoaa sinulle silmänruokaa vuosiksi eteenpäin, ota yhteyttä ja autamme sinua toteuttamaan huolettoman kylpyhuoneremontin.

Kotitalousvähennyksen enimmäissumma on 2400€ per henkilö. Pariskunta voi vähentää yhteensä 4800€ suuruisen summan verotuksessa.

Voit vähentää työn määrästä 40% vastaavan summan henkilökohtaisessa verotuksessasi.

Ensimmäinen 100€ kuuluu omavastuun piiriin. Täyden hyödyn kotitalousvähennyksestä saat 2500€ vuosivähennyksellä per henkilö.

Aika uudistaa kylpyhuone?

Kelpaisiko maksuton ammattilaisen neuvo? Autamme järkevien ja rahaa säästävien ratkaisuiden teossa kylpyhuoneremonttiin liittyen.
Saat samalla taatusti kilpailutusta kestävän tarjouksen kohteestasi.

Soita 040 356 9931 tai lähetä viesti ja palaamme asiaan pian!