Linjasaneerauksen tilaaminen yhdeltä urakoitsijalta

Paljon parjattu linjasaneeraus eli tuttavallisemmin putkiremontti on useimmissa taloyhtiöissä se kaikkein mittavin remontointityö mikä vuosikymmenten asumisen varrella tulee vastaan. Saneerauksen aiheuttamaan aikaa ja kustannuksia on mahdollista alentaa tilaamalla koko urakan järkevästi yhdeltä kokeneelta urakoitsijalta.

Putkiremontti on luonnollinen ja väistämätön osa ikääntyvän asuinrakennuksen elinkaarta. Veden virtaus saa aikaan kulumaa putkistoissa ja vuosien varrella putket alkavat syöpyä ja pahimmillaan kuluvat puhki. Vaikka putkiremonttia taloyhtiöissä usein pelätään, on sillä merkittävä asunnon arvoa nostattava vaikutus ja onnistunut linjasaneeraus lisäksi parantaa asukkaiden viihtyvyyttä merkittävästi. Järkevästi suunniteltuna ja toteutettuna remontti varmuudella myös laskee asumiskustannuksia.

Kolme painavaa syytä aloittaa putkiremontti

Linjasaneeraus pienentää taloyhtiön korjausvelkaa

Korjausvelka kuriin

Sopivaan aikaan toteutettu putkiston remontointi auttaa pienentämään taloyhtiöön kohdistuvaa korjausvelkaa. Putkiston lisäksi myös muut rakennuksen elementit saattavat olla teknisen elinkaarensa päätöspisteessä ja ne on samalla syytä päivittää tälle vuosituhannelle.

Taloyhtiön arvo säilyy paremmin kun putkiremontti on tehty ajallaan ja kunnolla

Arvonsäilyttäminen

Jos putkiremonttia ei hoideta ajallaan ja sen aloittamista lykätään hamaan tulevaisuuteen taloyhtiökokouksissa, kasvaa taloyhtiöön kohdistuvat vesivahinkojen riskit. Edessäolevat remonttityöt saavat asunnonostajat kiertämään taloyhtiötä remontointiin liittyvän epävarmuuden vuoksi.

Talon energiatehokkuus paranee kun putkiremontin ansiosta ylläpitökustannukset laskee

Energiatehokkuus paremmaksi

Hyvin toteutettu linjasaneeraus parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta. Sen sijaan että yhtiövastike valuu sähkölaskun mukana harakoilla, voi vastiketta käyttää remonttilainan maksuun, jolloin saadaan käytettyä taloyhtiön varoja paremmin arvonnousuun.

Milloin putkiremontti kannattaa toteuttaa?

Tyypillisesti putkiremontti toteutetaan, kun asuinrakennus on 30-60 vuoden ikään. Ikähaarukka on laaja, sillä putkiston ja viemäreiden kuntoon vaikuttavat lukuisat tekijät. Putkistossa käytetyt materiaalit käyttyvät hyvin eri tavalla ja valuraudasta valmistetut putket hapettuvat hyvin eri tavalla kuin muovista valmistetut hyvin hoidetut putkistot. Putkiremontin tarpeesta kertovia ilmentymiä ovat mm.

Vesi haisee tai maistuu pahalta
Vesivuodoista alkaa koitua kiintoistöihin vahinkoa
Viemäreissä ilmenee tukoksia toistuvasti
Vesieristeet alkavat pettää huoneistoissa

Yllä mainituista ja lisäksi muista putkistoon liittyvistä ongelmista on syytä ilmoittaa isännöitsijälle, taloyhtiön hallitukselle ja huoltoyhtiöön. Yhteisestä tilanteesta onnistutaan rakentamaan mahdollsimman tarkka kuva ja remontin suunnitteluvaiheeseen osataan ryhtyä tarpeeksi ajoissa.

Vesivahinkojen riski kasvaa putkiston ikääntyessä ja pahimmillaan vakuutusyhtiöiden tiedetään evänneen taloyhtiön vakuutuksen saannin riskitekijäksi aiheutuneen putkiston vuoksi.

Perinteinen vai moderni putkiremontti?

Perinteinen putkiremontti

Perinteisellä putkiremontilla tarkoitetaan rakenteiden perusteellista purkua, vanhojen putkien poistamista ja uusien asentamista vanhojen tilalle. Perinteinen tapa soveltuu hyvin rakennuksiin, joiden kylpyhuoneet ovat lähenemässä teknisen käyttöikänsä huipentumaa. Näin ikääntyvät kylpyhuoneet saadaan uudistettua tämän päivän vaatimusten tasoisiksi. Aiheutunut asumishaitta n. kymmenen viikkoa remontin laajuudesta riippuen.

Modernissa putkiremontissa taloyhtiön rakenteita ei rikoja putkiston esiinkaivamiseksi. Näinpä toimenpide on merkittävästi perinteistä menetelmää nopeampi ja edullisempi. Useimmiten asunto myös säilyy asumiskelpoisena remontin ajan ja aiheutunut asumishaitta on noin viikon mittainen. Modernit putkiremontit jaetaan kahteen erilaiseen menetelmään: sujutukseen ja sukitukseen.

SUJUTUS

Sujutuksessa asennetaan uusi muoviputki edeltävän viemäriputken sisälle, jolloin pilaantuneen putkiston pintaa saadaan uusittua uudella puhtaalla putkella. Aiheutunut asumishaitta n. yksi viikko.

SUKITUS

Sukituksessa vanhat putket putsataan perusteellisesti ja putkiston sisäpinnalle ruiskutetaan sukitussukka. Putken uusi pinta kestää käytössä taas vuosikymmeniä. Aiheutunut asumishaitta n. yksi viikko.

Putkiremontin hinta taloyhtiölle

Putkiremontin hintaan vaikuttaa lukemattoman moni tekijä, joten kovinkaan hyvää arviota remonmtin hinnasta on vaikea antaa tutustumatta kohteen yksityiskohtiin huolella.

Tärkeimmät putkiremontin hintaan vaikuttavat tekijät ovat

  1. Toteutetaanko perinteinen vai moderni putkiremontti?
  2. Mikäli kylpyhuoneet kunnostetaan samalla, millaisia niiden halutaan olevan?
  3. Millaisia materiaaleja tullaan käyttämään.
  4. Taloyhtiön koko ja remontoitava pinta-ala

Säästä vaivaa, rahaa ja naapurisopua ja tilaa Linjasaneeraus yhdeltä varmalta tekijältä

Linjasaneeraukset ovat mittavia urakoita ja vaativat tyypillisesti merkittäviä työtunteja toteuttamiseen.

Meidän työporukka koostuu kymmenistä rakennusalan ammattilaisista ja pystymme vastaamaan kaiken kokoisiin putkiremonttitarpeisiin Uudenmaan alueella ja tarvittaessa myös muualla Suomessa.

Meidät tunnetaan avaimet käteen -henkisestä rakentamisesta ja toteutamme kaikki vaaditut työvaiheet alusta loppuun. Näin säästät vaivaa remonttia suunnitellessa ja toteuttaessa ja saatamme remontin maaliin aikataulussa ja budjetissa.

Autamme suunnittelussa ja meidän palveluun kuuluu kaikki työvaiheet

  • Uusien vesijohtojen asennukset
  • Viemäreiden perusteellinen uusiminen tai saneeraaminen sisäpinnoilta
  • Tehostamme taloyhtiön ilmanvaihtoa ja toteutamme vaadittavia korjaustöitä
  • Sähkötyöt ja kaapeloinnit
  • Kylpyhuonetilojen paikallinen tai täysimittainen laadukas uusiminen
  • Taloyhtiön yleisten tilojen ulkonäön päivittäminen