Linjasaneeraus eli putkiremontti


Putkiremontti on useimmissa taloyhtiöissä se kaikkein mittavin remontti, mikä vastaan tulee.
Kevennä remontista koituvaa taakkaa ja tilaa koko urakka kokeneelta urakoitsijalta.

Milloin putkiremontti kannattaa toteuttaa?

Tyypillisesti putkiremontti toteutetaan, kun asuinrakennus on 30-60 vuoden ikään. Ikähaarukka on laaja, sillä putkiston ja viemäreiden kuntoon vaikuttavat lukuisat tekijät. Putkistossa käytetyt materiaalit käyttyvät hyvin eri tavalla ja valuraudasta valmistetut putket hapettuvat hyvin eri tavalla kuin muovista valmistetut hyvin hoidetut putkistot. Pikaisesta putkiremontin tarpeesta kertovat mm.

  • Vesi haisee tai maistuu pahalta
  • Vesivuodoista alkaa koitua kiintoistöihin vahinkoa
  • Viemäreissä ilmenee tukoksia toistuvasti
  • Vesieristeet alkavat pettää huoneistoissa

Perinteinen vai moderni putkiremontti?

Perinteinen putkiremontti

Perinteisellä putkiremontilla tarkoitetaan rakenteiden perusteellista purkua, vanhojen putkien poistamista ja uusien asentamista vanhojen tilalle. Perinteinen tapa soveltuu hyvin rakennuksiin, joiden kylpyhuoneet ovat lähenemässä teknisen käyttöikänsä huipentumaa. Näin ikääntyvät kylpyhuoneet saadaan uudistettua tämän päivän vaatimusten tasoisiksi. Aiheutunut asumishaitta n. kymmenen viikkoa remontin laajuudesta riippuen.

Moderni putkiremontti

Modernissa putkiremontissa taloyhtiön rakenteita ei rikota putkiston esiinkaivamiseksi. Toimenpide on merkittävästi perinteistä menetelmää nopeampi ja edullisempi. Useimmiten asunto säilyy asumiskelpoisena remontin ajan ja aiheutunut asumishaitta on noin viikon mittainen. Modernit putkiremontit jaetaan kahteen erilaiseen menetelmään: sujutukseen ja sukitukseen.

Sujutuksessa asennetaan uusi muoviputki edeltävän viemäriputken sisälle, jolloin pilaantuneen putkiston pintaa saadaan uusittua uudella puhtaalla putkella. Aiheutunut asumishaitta n. yksi viikko.

Sukituksessa vanhat putket putsataan perusteellisesti ja putkiston sisäpinnalle ruiskutetaan sukitussukka. Putken uusi pinta kestää käytössä taas vuosikymmeniä. Aiheutunut asumishaitta n. yksi viikko.

Putkiremontin hinta taloyhtiölle

Putkiremontin hintaan vaikuttaa lukemattoman moni tekijä, joten kovinkaan hyvää arviota remonmtin hinnasta on vaikea antaa tutustumatta kohteen yksityiskohtiin huolella. Tärkeimmät putkiremontin hintaan vaikuttavia kysymyksiä ovat

  1. Toteutetaanko perinteinen vai moderni putkiremontti?
  2. Mikäli kylpyhuoneet kunnostetaan samalla, millaisia niiden halutaan olevan?
  3. Millaisia materiaaleja tullaan käyttämään.
  4. Taloyhtiön koko ja remontoitava pinta-ala

Kaipaatko neuvoa?

Kelpaisiko maksuton ammattilaisen neuvo? Autamme putkiremonttiasiossa.
Saat meiltä taatusti kilpailutusta kestävän tarjouksen kohteestasi.

Soita 040 356 9931 tai lähetä viesti ja palaamme asiaan pian!