Puubyygeli

Moduulitalo Puubyygeli – 70 asuntoa Turussa

Kävimme ojentamassa auttavaa kättämme Turun suunnalle ja autoimme rakentamaan puiset moduulitalot Linnanfältin alueelle. Fleminginkadulle pystytetty As Oy Turun Puubyygeli on syksyllä 2020 valmistunut kahden kerrostalon ja 70 asunnon kokonaisuus. Turun linnan kupeeseen rakennetut puukerrostalot viimeistelee Linnanfältin valmiin asuinalueen, josta on muodostunut eräs valtakunnan suurimmista puukerrostaloalueista.

Puubyygelin moduulitalo muuttokunnossa

Pystytystöiden jälkeen saimme Mereks Baltic Oy:n kanssa vastuun rakennusten ulko- ja sisätöistä. Kirvesmiehet.comin porukasta työmaalla työskenteli jatkuvasti 10-15 henkilöä ja kuusi kuukautta aloituksesta työt oli saatu pakettiin lokakuussa 2020. As Oy Turun Puubyygeli koostuu kahdesta moduulitalosta: keltaisesta nelikerroksisesta rakennus A:sta ja kolmikerroksisesta punaisesta rakennus B:stä. Rakennusten huoneistotyypit ovat varsin kompakteja 25,5 – 46 m² yksiöitä ja kaksioita.

Moduulitalon osat kootaan tehtaalla valmiiksi

Moduulitalot kootaan nimensä mukaisesti moduuleista eli tilaelementeistä, jotka rakennetaan tehtaalla valmiiksi. Moduuleihin on työmaalle saapuessa asennettu lattia, seinät ja sisäkatto. Ehdoton etu moduulirakentamisessa on sen nopeus, minkä arvo korostuu erityisesti Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Rakennustöistä muodostuu myös huomattavasti vähemmän haittaa ympäristölle, kun työmaalla tapahtuva melu jää vähäiseksi. Työmaalle ei myöskään synny yhtä paljona rakennusjätettä kuin perinteisessä rakentamisessa.

Piirrosten läpikäyntiä Astel Modularin kanssa
Moduulitalot kootaan paikanpäällä valmiista elementeistä

Rakennusten moduulit ovat Astel Modularin valmistamia. Yritys valmistaa energiatehokkaita moduulitaloja asuinkerrostalojen lisäksi mm. kouluille, päiväkodeille ja hotelleille. Rakennusten pystyttäminen on hyvin kustannustehokasta ja uskomme vastaavan teknologian kehittyvän ja yleistyvän rakentamisessa tulevaisuudessa.